De Manorhoeve is, met zijn acht hectare, een uitgestrekt domein. Een deel ervan is aangelegd als een Franse en Engelse landschapstuin, waarin kunstwerken de blikvangers zijn.

Een verborgen parel


De Manorhoeve moet de natte droom zijn van elke tuinliefhebber. Het gigantische domein wordt verstopt achter bomen en is voor passanten een raadsel. Wie éénmaal binnen is, vindt een perfect aangelegde groene wereld.


De tuin bevindt zich tussen een paardenfokkerij en boomkwekerij en is het visitekaartje van tuinaanlegger Luc Huyghe. De Manorhoeve is een verborgen parel die sinds vijf jaar af is. De aanleg startte 25 jaar geleden met het planten van de eerste bomen. Bezoekers van het jaarlijkse event Manor goes Classic kunnen tijdens het Pinksterweekend even verdwalen op het domein, te starten met een indrukwekkende welkomstdreef. Luc ontwierp als tuinaanlegger zelf de tuin. De binnentuin is geïnspireerd op de Franse traditie. “Dat is mooi, maar vooral de naadloze overgang naar de Engelse landschapstuin achteraan vind ik geslaagd” zegt Luc. ”Een grote vijver beheerst het uitzicht en doorheen de wandelpaden staan kunstwerken opgesteld. Kunst past en kan overal, het geeft de tuin wat extra cachet”.

de stijlvolle Manorhoeve

de stijlvolle Manorhoeve